Voordelen en Nadelen van de Regeling flexibele werktijden

De flexibele uren regeling of flexitijd, die vaak worden aangeduid als variabele uur, normaliter gepaard bewerken van een vast aantal "kern" uur, dus vóór of na de lunch, tijdens het weekend en voltijdbaan. Soms wordt dit gecombineerd met het gebruik van tijd-klok en punch-kaarten, waardoor een element van industrie-based control.

Flexitime regelingen zijn ingevoerd om werknemers te voorzien van meer tijd voor hun werk, vooral degenen die werken een paar dagen of meer op één plek. Dit type van plan is typisch ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren doordat werknemers om efficiënter te werken. Het staat ook werknemers om flexibele uren en stijging van flexibiliteit binnen hun werkafspraken werken.

Flexitime regelingen werden in eerste instantie geïntroduceerd in de jaren 1970 om sommige werknemers meer uren in ruil werken meer uren in beloning. Sindsdien hebben sommige bedrijven flexibele werktijden die zijn ingevoerd in hun arbeidscontracten. Ze zijn ontworpen om aan te moedigen en te belonen hardwerkende medewerkers, maar ze kunnen ook worden gebruikt door bedrijven om de kosten te verlagen, in het bijzonder met betrekking tot het werven.

Flexitime is niet altijd een goede zaak voor de werknemers, echter. Flexitime heeft aanzienlijke controverse bij zowel werknemers en werkgevers veroorzaakt, omdat het kan leiden tot werknemers meer uren te werken zonder rekening te houden hoe dit invloed op hun dagelijks leven en werk routines. Bijvoorbeeld, als ze gedwongen worden om te werken gedurende een langere werktijd, kunnen ze niet genoeg tijd om te zorgen voor andere aspecten van het leven, met inbegrip van het bijwonen van school of deel te nemen aan recreatieve activiteiten. Bovendien, wanneer flexibele werktijden regelingen voor het eerst populair werd, veel mensen werk thuis banen met een lage beloning, die zouden kunnen blijken te zijn zeer moeilijk vol te houden op de lange termijn aan te bieden.

Het is belangrijk te onthouden dat een flexibele uren regeling is een overeenkomst tussen een werkgever en een werknemer werkschema. Dit betekent dat, hoewel beide partijen kunnen instemmen met een bepaalde tijd, zullen ze nog steeds te maken hebben met wat er gebeurt op de dag van de uitvoering van de regeling. Een werkgever zal moeten beslissen of hij bereid is om verder te gaan met een flexibele werktijden arrangement als zijn medewerkers zijn blij mee, en als dit het bedrijf bottom line ten goede zal komen.

Flexibele werktijden regelingen kunnen niet altijd het voordeel van de werkgever op het gebied van hogere winsten.