Leningen

Verschillende soorten leningen voor slecht krediet

Veel mensen hebben om verschillende redenen leningen nodig, onder meer om sommige rekeningen te helpen betalen, een bedrijf te starten of om nieuwe spullen voor hun huis te kopen. Hier is een overzicht van verschillende soorten leningen, hun voor- en nadelen.

Banken zijn de meest voorkomende kredietverstrekkers en bieden een breed scala aan leningen, waaronder woningkredieten, autoleningen en creditcards. Kredietverenigingen bedienen ook kredietwaardige leners, terwijl individuele kredietverstrekkers een verscheidenheid aan kredietproducten aanbieden. Bij de meeste leningen moet de lener een bewijs van inkomen tonen. In de meeste gevallen moet een persoon die op zoek is naar een lening, inkomen uit banen aantonen.

Leningen voor slechte kredieten kunnen moeilijk te verkrijgen zijn omdat banken doorgaans veel onderpand nodig hebben. Om deze reden moeten arme kredietnemers alleen een lening bij de bank aanvragen als ze het zich kunnen veroorloven de betaling op tijd te voldoen. Zelfs voor degenen die in aanmerking komen voor leningen van banken, kunnen veel leners hun leningen nog steeds laten goedkeuren, zelfs met een slechte kredietgeschiedenis. Er kan echter een lagere rente en een langere aflossingsperiode beschikbaar zijn.

Hoewel creditcards voornamelijk worden gebruikt door consumenten met een goede kredietwaardigheid, zijn sommige kredietverenigingen begonnen met het aanbieden van creditcards voor klanten met een grotere kredietwaardigheid. Deze kaarten hebben vaak hogere rentetarieven, maar soms zijn er beloningen beschikbaar die de consument na verloop van tijd geld kunnen besparen. De meeste kredietverenigingen eisen dat de klant een goed inkomen heeft om zijn creditcards aan te vragen.

Mensen die op zoek zijn naar leningen voor een slechte kredietwaardigheid, worden soms kredietnemers in nood genoemd. Sommige kredietverstrekkers bieden leningen met een lage rente aan kredietnemers die extra krediet nodig hebben, zodat ze financieel weer op de been kunnen komen. Deze leningen kunnen zelfs worden verkregen als leners geen activa als onderpand te bieden hebben.

Naast de lage rentetarieven die door banken worden geboden, zijn er enkele andere kredietprogramma's die een hogere rente bieden voor kredietnemers die krediet nodig hebben, zoals creditcardprogramma's of leningen voor werklozen. Met deze programma's kunnen veel leners hun kredietwaardigheid verbeteren door elke maand op tijd te betalen.