Nadat milieu en samenleving zijn geëvalueerd, kunnen milieu en samenleving worden vergeleken. Het geval van India vs. China is een goed voorbeeld. De milieuproblemen in India omvatten; het verbranden van fossiele brandstoffen, vervuiling van het milieu en afvalverwijdering. Aan de andere kant hebben de milieuproblemen in China betrekking op; stortplaatsen, dierenboerderijen, verwijdering van giftig afval en gebrek aan schoon water.

Milieuproblemen zullen altijd invloed hebben op mensen, hun leven en hun manier van leven. De belangrijkste factoren die mensen zullen beïnvloeden zijn; menselijke gezondheid, economisch, politiek, sociaal en ecologisch. Al deze zaken moeten worden geanalyseerd en vergeleken om te bepalen welk type milieuproblemen het meest effectief is om deze problemen op te lossen. Dit stelt ons in staat om te beslissen wat de oplossingen voor deze problemen moeten zijn en wat de beste oplossingen zijn.

Als u de wereld wilt helpen verbeteren, moet u eerst rekening houden met milieuproblemen. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op het milieu, en met al deze factoren is het belangrijk dat we alle opties onderzoeken en bekijken om te zien welke de beste is.

Om milieukwesties te evalueren, moet u eerst uitzoeken wat de belangrijkste factor is voor uw gemeenschap. Deze factor kan er een zijn die de economie of de politieke structuur van de natie of zelfs het niveau van internationale handel beïnvloedt. Als je dit eenmaal hebt vastgesteld, kun je bepalen welke factoren moeten worden bestudeerd en geanalyseerd om de oplossing voor al deze problemen te vinden.

U moet altijd ruimdenkend zijn bij het onderzoeken van deze kwesties. U moet alle factoren bekijken en uw eigen onafhankelijk onderzoek doen voordat u een beslissing neemt over de beste oplossing. Door uw eigen onderzoek te doen, kunt u beter geïnformeerd worden over wat voor soort milieuproblemen uw gemeenschap of de wereld beïnvloeden. Dit geeft je ook de mogelijkheid om een ​​weloverwogen beslissing te nemen die daadwerkelijk een verschil zal maken in de manier waarop de omgeving werkt en die van invloed is op je gemeenschap.

.