Hoe uitgevers werken met grafisch ontwerp

Uitgevers zijn individuen die rechten op gepubliceerde werken kopen om ze af te drukken. Er zijn verschillende uitgevers, en meestal werken uitgevers en grafisch ontwerpers samen. Een uitgever is niet alleen iemand die boeken schrijft en publiceert, maar een uitgever kan ook andere dingen schrijven en publiceren, waaronder muziek en video's en films.

Uitgeverijen

De meeste grafisch ontwerpers en uitgevers werken samen op grote schepen of in kantoren aan land. Sommige verkondigers zijn echter gevestigd in kleine kantoren in steden in het hele land of in andere landen, terwijl andere in andere delen van de wereld zijn gevestigd. Sommige uitgevers zijn freelancers, wat betekent dat ze publiceren wat ze kunnen betalen, terwijl andere uitgevers fulltime in dienst zijn van grote uitgevers.

Grafisch ontwerpers worden meestal door de ontwerper zelf ingehuurd en krijgen dan een vast salaris. Het is belangrijk op te merken dat het mogelijk is dat een individuele ontwerper een lager salaris in rekening brengt dan een uitgever. Het is zelfs mogelijk dat een individuele ontwerper hetzelfde salaris in rekening brengt als een grote uitgeverij. Grafische ontwerpers werken samen met uitgevers om de best mogelijke prijs te krijgen voor de rechten op hun ontwerpen. Soms krijgt de ontwerper meer betaald door de uitgever dan het salaris van de ontwerper. Wanneer dit gebeurt, wordt het beschouwd als "artistieke compensatie" waarover is onderhandeld en waarover overeenstemming is bereikt door de ontwerper en de uitgever.