Om deze ontwerpen te maken, hebben de ontwerpers om een ​​digitale printer die ondersteuning software en design templates omvat gebruiken. Alle benodigde software, met inbegrip van computer-aided design (CAD) gereedschappen, is gratis beschikbaar op de website van de fabrikant. Het ontwerp templates bevatten eenvoudig te gebruiken applicaties en tools die gemakkelijk in de design software van de printer kan worden overgedragen.

De standaard netlist printer maakt gebruik van inkjettechnologie. Om onaangename visuele effecten tijdens het afdrukken te voorkomen, de inkjet printers hebben een speciaal effect coating die helpt schittering en vuil te verminderen. Deze coating helpt ook te voorkomen dat de inkt doorbloeden het patroon en het veroorzaken van een oneven lijn.

Het voordeel van deze methode is dat de afdrukken kunnen worden gemaakt zonder dat warmte wordt gebruikt om te printen. Er is geen noodzaak om de afdrukken te koelen tijdens het drukproces. In plaats daarvan wordt de inkt worden doorgenomen diëlektrisch materiaal zodat het niet aan het oppervlak van het papier waarop wordt afgedrukt.

Zodra de gewenste hoeveelheid van de stapel is gemaakt, zal de printer het afdrukken te onderbreken door het stoppen van de stroming van inkt op het medium door het sluiten van de extruder. De druk is dan klaar om te worden verpakt en verscheept naar klanten. De werkwijze is eenvoudig geautomatiseerd met netlist printers mocht automatische positioneerinrichtingen die zeer nauwkeurige positionering van de diëlektrische media geven en voorpositioneren de inkt op het afdrukmedium te gebruiken.

Geconcludeerd kan worden dat de netlist drukproces de industrie een revolutie en een effectieve oplossing voor het afdrukken van productie. Het wordt ook beschouwd als een van de meest geavanceerde technologie en heeft de industrie door de storm.

.